bannercartell13

I POSQUIN YOU 2013

CCEl Teler, Ontinyent

bannercartell14

I POSQUIN YOU 2014

Galeria Cuatro, València

bannercartell15

I POSQUIN YOU 2015

33 Gallery Café, València

bannercartell16

I POSQUIN YOU 2016

Espacio Tapinearte, València

2017 - 5 ANYS DE POSQUINS

En 2017 complim 5 anys, i ho celebrem al Centre del Carme Cultura Contemporània. Des de la primera edició el nombre d’artistes participants s’hi ha incrementat considerablement, i també, la qualitat i la quantitat de les obres. Enguany és una convocatòria especial, ja que per primera vegada, entrem a un museu, a un autèntic Centre de Cultura Contemporània que ha apostat per vosaltres i per nosaltres.

2016

La quarta edició es presentà el 16 de desembre a Espacio Tapinearte, al cor de la ciutat de València, al districte de Ciutat Vella. Hi participaren 225 artistes i el nombre d’obres superà les 3000. Antonio Barroso presentà I Posquin You a Luis Viguer i a Mar Ballester, directors de la galeria, els quals acolliren entusiasmats aquesta nova convocatòria. Un espai expositiu més gran possibilità la presència de més creacions, i la instal·lació de propostes més innovadores que, tot i partint del post-it, hi configuraven composicions de dimensions majors. Després del text de presentació de les comissàries, Maria Carballo i Xus Francés; des de lnstitut de Creativitat i Innovacions Educatives de la Universitat de València, el crític d’art Ricard Silvestre: “Ars brevis, vita longa”, defensà la immensitat, l’infinit, la bellesa del mínim, com a un art breu, però de vida llarga, materialitzada en els posquins de tants i de tants creadors.

2015

La tercera edició s’inaugurà l’11 de desembre a la Trentatres Gallery Café, al districte de Russafa. Hi participaren 186 artistes i s’hi presentaren més de 2000 obres. Julián Romero i Bartolomé Mata, com a directors de la galeria, encetaren l’edició del segon catàleg. Donaren pas als articles de presentació de les comissàries, Maria Carballo i Xus Francés, i als textos dels crítics d’art: Carles Bernàcer, Toni Calderon i Fernando Lliso Bartual. L’empresa Holiday Inn Express es convertí en el principal patrocinador del certamen i en un dels majors compradors de Posquins, adquirits per tal de ser exposats a una bona part d’aquesta cadena d’establiments hostalers. La repercussió als mitjans fou ben considerable, el projecte ja podia considerar-se que estava completament consolidat.

2014

La segona edició se celebrà a València entre els dies 5 i 20 de setembre, a la Galería Cuatro. 141 artistes hi participaren en la mostra i s’hi exposaren més de 1000 obres. Antonio Barroso, director artístic de la galería, José Garnería, director del MACVAC, i Chele Esteve, crítica d’art; defensaren al catàleg la nostra proposta. Era la primera vegada que una publicació reproduïa un Posquin de cada participant. Les comissàries, Maria Carballo i Xus Francés, en col·laboració amb Jorge Sellés, responsable de comunicació i mitjans audiovisuals; traslladaren al Cap i Casal una mostra jove i dinàmica en progressió.

2013

La primera edició es presentà a Ontinyent, a la Sala d’Exposicions del Centre Comercial El Teler, el 21 d’agost. Hi participaren 72 artistes i s’hi exposaren al voltant de 1000 posquins. La mostra es convertí en un punt d’encontre de creadors, col·leccionistes novells, il·lustradors, i amants de les arts, de dins i de fora de la ciutat. A la inauguració les comissàries, Maria Carballo i Xus Francés, n’explicaren els motius: establir ponts entre els diferents actors del mercat artístic, respondre a una crisi econòmica que estava asfixiant el món de les arts, obrir les portes a nous il·lustradors que no havien tingut ocasió d’exposar. I, al mateix, temps, oferir als creadors, un suport àgil, econòmic i quotidià, per tal de vehicular la seua producció artística.

SOBRE POSQUINS

Posquin és un neologisme que designa un paper post-it intervingut artísticament.

I Posquin You és projecte que va començar en 2013 de la mà de Maria Carballo i Xus Francés. L’objectiu és acostar l’art contemporani a tot tipus de públic a través de creacions en suport post-it i a preu reduït. A més, la proposta pretén reunir a tots els col·lectius: crítics d’art, comissaris, fotògrafs, il·lustradors, creadors, col·leccionistes, etc.; crear connexions entre ells, donar suport al treball dels artistes i fomentar un nou tipus de col·leccionisme d’art. Posquins busca que el públic s’acoste a l’art; propicia un diàleg que fomente la interacció entre l’artista, el galerista i el públic; intenta eliminar falses barreres, deixar enrere la idea de que l’art està destinat a una èlit, i iniciar nous camins de col·leccionisme. Es manté la premissa, art low cost & take away, en la qual totes les obres estan a la venda a un preu reduït i poden ser adquirides des del mateix dia de la inauguració. Aquest any, també a través d’internet.